Atatürk Ortaokulu

Vizyon: Bilgi toplumunun seviyesini yakalamış, teknolojik gelişmelere açık,veli-okul işbirliği tam olarak sağlanmış,sosyal yönden güçlü, bölgesinde en çok tercih edilen eğitim kurumu olmak.

Misyon: Türk Milli Eğitim sisteminin amaçlarına uygun, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağın gereklerine ayak uyduran, güçlü donanımlı vatanına milletine faydalı bireyler yetiştirmek.

Başarılar: 2011-2012 eğitim-öğretim yılında okulumuz 26 öğrenciden 12 tane Anadolu Lisesi, 4 tanede Meslek lisesi kazandırmıştır. SBS Ortalamamız 332 olup ilçede birinci sıradayız.2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZ TEOG SINAVINDA 408 PUAN ORTALAMASI İLE ADANA İL BİRİNCİSİ VE İLÇE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR.

Saatler: 08:30--15:20
Isınma: Kaloriferli
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Sportif Etkinlikler: ÇEŞİTLİ SPOR ETKİNLİKLERİ DÜZENLENMEKTEDİR.MASA TENİSİ ,FUTBOOL VE VOLEYBOL
Bilimsel Etkinlikler: ÖĞRENCİLERİMİZİN EN AZ YÜZDE ELLİSİ ADANA KİTAP FUARINA GÖTÜRÜLMEKTEDİR.
Proje Çalışmaları: HER YIL TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI DÜZENLENMEKTEDİR.
Diğer Hususlar: ÖĞRENCİLERİMİZİN EN AZ YÜZDE ELLİSİ ADANA KİTAP FUARINA GÖTÜRÜLMEKTEDİR.LİSE TANITIM GEZİLERİ YAPILMAKTADIR. YIL SONU GENEL PİKNİK VE UÇURTMA ŞENLİKLERİ YAPILMAKTADIR.

WEB - https://aladagataturkoo.meb.k12.tr

Adres - MANSURLU MAH. 16/1 SK. ADANA ALADAĞ ATATÜRK ILKOKULU BLOK NO 2B İÇ KAPI NO 4 ALADAĞ / ADANA

Kütüphane Kitap Sayısı :2050
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM

Yerleşim Yeri - Okulumuz İlçe merkezinde ana cadde yanında bulunmakta.

Ulaşım İle Ulaşım Minibüslerle saat başı yapılmakta.AYRICA BÜYÜK ŞEHİR OTOBÜS SEFERLERİ DE YAPILMAKTADIR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl Merkezine 100 km uzaklıkta İlçe Merkezinde bulunmakta.